08. sep. 2022

The Good Nurse

Foto | JoJo Whilden

Tobias Lindholm instruerer Hollywood-stjerner i nervepirrende Netflix-film om en af historiens mest berygtede seriemordere.

Af Nicki Bruun

Tobias Lindholm var senest aktuel i Danmark med TV 2-serien Efterforskningen, der skildrer historien om det bestialske drab på journalisten Kim Wall.

Filmskaberen har efter kritikerroste film som R og Krigen gjort det til lidt af et speciale at skildre drabelige personer. Han stod bag to afsnit af David Finchers seriemorderserie Mindhunter.

Nu har danskeren for Netflix lavet sin egen film om en af historiens mest berygtede seriemordere.

I The Good Nurse instruerer danskeren hele to Oscar-vindere i form af Jessica Chastain og Eddie Redmayne. Hun spiller familiemoren Amy, der i sit job som sygeplejer danner et venskab med Charlie.

Patienterne dør dog om ørerne på dem, og det tyder på, at Charlie har noget med det at gøre. Der bliver nemlig fundet store mængder insulin i patienternes medicin.

Filmens trailer indikerer en dyster omgang, hvor Chastains hovedperson forsøger at hjælpe politiet med at fange Redmaynes morderiske Charlie. Der er nervepirrende suspense for alle pengene i de mørke billeder, som driver af spænding.

Virkelighedens Charlie Cullen menes at have stået bag helt op til 400 mord i sit sekstenårige virke som sygeplejer. Det vil gøre ham til en af de mest aktive inden for den afskyelige metier nogensinde. Han blev arresteret i 2003 og afsoner en livstidsdom i New Jersey.

The Good Nurse har i disse dage verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto, og filmen kommer på Netflix den 26. oktober.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko