02. aug. 2021

House of Gucci

Foto | Dariusz Wolski

Lady Gaga vender tilbage på lærredet med tyk italiensk accent og store armbevægelser i Ridley Scotts drama om mord i modehuset Gucci.

Af Anna Engmann

En forårsmorgen i 1995 blev lederen af Gucci-modehuset, Maurizio Gucci, skudt og dræbt foran sit kontor.

Der udspillede sig nu et spektakulært drama for øjnene af Italien og resten af verden. Det viste sig nemlig, at det var Guccis ekskone, Patrizia Reggiani, der havde hyret en lejemorder til at udføre udåden.

Hun blev idømt fængsel og døbt Vedova Nera– den sorte enke – i pressen.

Netop denne sag er omdrejningspunkt for House of Gucci, hvor Lady Gaga er tilbage efter debuten i den musikalske romance A Star Is Born i en noget anden mundering. Hun spiller Guccis espressoslugende, storrygende og hævngerrige ekshustru.

Foruden Lady Gaga har filmen stjerner som Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto og Salma Hayek på rollelisten.

Og så er den instrueret af mesteren Ridley Scott (Blade Runner, Thelma og Louise), der senest har instrueret HBO-serien Raised by Wolves med danske Amanda Collin.

I traileren ses Patrizia Reggiani i slowmotion med perler dinglende fra ørerne til Blondies Heart of Glass efterfulgt af en montage af Gucci-slænget til dekadente fester, i luksuriøse villaer og på ski iført kridhvide flyverdragter.

Traileren lover drama for alle pengene og et kig bag facaden på et af verdens største modedynastier. Og det lader til, at vi hovedsaglig kommer til at følge Patrizia, der med knive i øjnene siger: ”Jeg ser ikke mig selv som et særligt etisk menneske, men jeg er retfærdig.”

Det kan da kun blive interessant. House of Gucci får premiere i danske biografer den 2. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko