28. apr. 2021

Hvor kragerne vender

Foto | Hyæne Film

Debutinstruktøren Lisa Jespersen har nogle af Danmarks største talenter og dygtigste veteraner foran kameraet i landlig komedie, der er i programmet hos Biografklub Danmark.

Af Nicki Bruun

Det er flot af en dansk debutfilm at blive udtaget til programmet i den magtfulde Biografklub Danmark, og det er netop, hvad Hvor kragerne vender har formået. 

I filmen rejser bohemeforfatteren Laura fra København og hjem til sin familie på landet, i anledning af at hendes bror skal giftes. 

Nu er der kommet en trailer til filmen, som tegner til at blive en morsom og rørende udforskning af ligheder og forskelle i familiens skød. 

Hvor kragerne vender samler nogle af Danmarks største talenter og dygtigste veteraner foran kameraet. 

Rosalinde Mynster spiller hovedrollen som Laura, der opdager, at hendes plads i familien er blevet taget af barndomsfjenden Catrine (Anne Sofie Wanstrup), som skal giftes med Lauras bror (Adam Ild Rohweder). 

Bodil Jørgensen og Jens Jørn Spottag spiller Lauras forældre, der lever meget anderledes end datteren og ikke forstår hendes liv. 

Instruktøren Lisa Jespersen blev uddannet på Den Danske Filmskole i 2017 med afgangsfilmen September, der kan ses på Ekko Shortlist og blev nomineret i to kategorier ved Ekko Shortlist Awards. 

I et interview med Ekko fra 2018 kaldte hun Hvor kragerne vender, som dengang var under udvikling, for ”en moderne Erasmus Montanus”. Instruktøren, der var barn og ung i Karlslunde syd for København, siger i en ny pressemeddelelse: 

”Jeg er selv vokset op på landet og mærker en stor afstand mellem mit nuværende kunstnerbyliv og min fortid i markerne hos min landmandsfamilie.” 

”Når jeg mærker mine rødder rumstere, kan jeg føle mig forkert i byen, men når jeg vender hjem til gården, er jeg blevet en anden og kan ikke længere sproget der. Den rodløshed og mangel på plads i verden var mit første frø i skabelsen af denne film.” 

Hvor kragerne vender får premiere i danske biografer den 22. juli.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko