20. sep. 2022

Kysset

Foto | Rolf Konow

Episk periodeskildring møder et nært drama om de sværeste følelser i Bille Augusts skæbnefortælling kærlighed og medlidenhed mellem unge mennesker.

Af Nicki Bruun

Bille August har igen fundet de episke armbevægelser frem med sin næste film, Kysset.

Den Oscar-belønnede instruktør bag Pelle Erobreren, Åndernes hus og senest Karen Blixen-filmen Pagten har denne gang skrevet et manuskript frit efter den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman Ungeduld des Herze fra 1939.

I traileren til Kysset ser vi, hvordan hovedpersonen Anton i Danmark anno 1913 dummer sig, da han byder den unge kvinde Edith op til dans. Hendes ben er nemlig ødelagte efter en rideulykke, og i forlegenhed udvikler han et forhold til Edith, der forelsker sig hovedkulds i ham.

I kulissen truer både den forestående Første Verdenskrig og Antons tiltrækning mod Ediths kusine Anna (Rosalinde Mynster),

Bille August og Esben Smed arbejdede sammen i Lykke-Per, hvor den unge skuespiller indtager hovedrollen, og nu gentager de samarbejdet. Smed har rollen som pligtopfyldende Anton, der bliver fanget mellem begær og pligt, mens stortalentet Clara Rosager spiller Edith.

Filmen bliver i en pressemeddelelse fra produktionsselskabet Nordisk Film beskrevet som ”en både storslået og intim skæbnefortælling om gode mennesker på afveje, et studie i kærlighedens sande væsen og selvopofrelsens kunst”.

Det ligner en stort anlagt periodefilm, der tillader sig selv at grave ned i de dybeste menneskelige følelser, som vi ofte forsøger at gemme for hinanden.

Kysset får premiere den 23. februar som del af programmet for Biografklub Danmark.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko