28. sep. 2021

Licorice Pizza

Foto | MGM

Med den yngste søster fra popgruppen Haim i spidsen vender Paul Thomas Anderson tilbage til 70’ernes Californien i sin nyeste film.

Af Anna Engmann

Fire år er gået siden Paul Thomas Andersons Den skjulte tråd. 

I mellemtiden har han instrueret kortfilm og musikvideoer, blandt andet for popgruppen Haim, som består af tre søstre fra Los Angeles. 

Nu har han skabt komediedramaet Licorice Pizza, hvor den yngste søster fra bandet, Alana Haim, indtager hovedrollen. 

Hun spiller over for Cooper Hoffman, som er søn af den afdøde Philip Seymour Hoffman, der var fast samarbejdspartner med Paul Thomas Anderson, indtil skuespillerens tragiske overdosis i 2014. 

På den stjernespækkede rolleliste er også Bradley Cooper, Sean Penn, Maya Rudolph, Benny Safdie, John C. Reilly, Tom Waits og den unge Skyler Gisondo, der i 2019 gjorde sig bemærket i high school-komedien Booksmart. 

I Licorice Pizza rejser Paul Thomas Anderson tilbage til 70’ernes Californien, ligesom han tidligere har gjort det i film som Boogie Nights og Inherent Vice

Og det lader til, at filmskaberen er i det muntre hjørne. 

Filmen tager udgangspunkt i en romance mellem en teenageskuespiller med det fløjlsbløde navn Gary Valentine (Cooper Hoffman) og den unge kvinde Alana (Alana Haim). 

Samtidig følger man en række andre personer i den californiske sol. Blandt andet Jon Peters – en virkelig producer, der var kæreste med Barbra Streisand, og som producerede Bradley Coopers version af musicalen A Star Is Born fra 2018. 

I traileren til filmen ses Bradley Cooper i rollen som Jon Peters, med lækkert hår og i hvidt fra top til tå, smadre bilruder til tonerne af David Bowies Life on Mars. 

Licorice Pizza har premiere i danske biografer den 9. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko