04. maj 2020

Lovecraft Country

Foto | HBO

Jordan Peele og J.J. Abrams har produceret en af årets mest ventede serier, der placerer kendt horrorforfatters monstre i et racistisk USA.

Af Nicki Bruun

Jordan Peele har med Get Out og Us markeret sig som en af tidens mest spændende filmskabere. Hans blanding af makaber uhygge og skarp racesatire sender både nakkehår og lattermuskler på overarbejde.

HBO-serien Lovecraft Country er en af årets mest ventede serier, fordi hans navn er tilknyttet, selv om det kun er som producer.

Peeles energiske stil er da også i høj grad til stede i seriens første trailer. Under et intenst lydbillede møder vi en række afroamerikanske mennesker i 1950’ernes USA.

Serien bygger på en bog fra 2016 af samme navn og følger Atticus Freeman, der leder efter sin forsvundne far. Sammen med venner og familie bevæger han sig ud i en farlig verden, der ikke bare er plaget af racisme, men også overnaturlige monstre.

Titlen henviser nemlig til horrorforfatteren H.P. Lovecraft og hans univers af uhyggelige monstre, der befolker denne udgave af USA.

Også sci-fi-mesteren J.J. Abrams – der blandt meget andet har lavet seriefænomenet Lost og flere af de nye Star Wars-film – er blandt seriens producere. Det er altså nogle af branchens tungeste navne, som serieskaber Misha Green har bag sig.

Hun har tidligere skrevet for slavedramaserien Underground, men er ellers et relativt ubeskrevet blad.

Lovecraft Country kommer på amerikanske HBO til august og kan dermed forventes at få premiere omtrent samtidig på HBO Nordic.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko