21. okt. 2020

Mank

Foto | Netflix

David Fincher er tilbage i filmens verden med et sort-hvidt Netflix-drama om arbejdet med et af filmhistoriens største værker.

Af Nicki Bruun

David Fincher er kendt som en kompromisløs instruktør, men han er også manden bag nogle af nyere tids mest populære film blandt både anmeldere og publikum.

De seneste år har han holdt sig til arbejdet med Netflix-serien Mindhunter om seriemordere, men nu er manden bag mesterværker som The Social Network, Zodiac og Seven i den grad tilbage i filmens verden.

Fincher har nemlig lavet en film om skabelsen af et af filmhistoriens største værker: Orson Welles’ Citizen Kane fra 1941. Mank har dog ikke Welles i centrum, men derimod manuskriptforfatteren, der skrev mesterværket sammen med vidunderdrengen: Herman J. Mankiewicz, der gik under kælenavnet Mank.

I den første trailer til filmen ser man ham blive spillet af kamæleonen Gary Oldman. Mank foregår i 1930’ernes Hollywood, hvor den fordrukne forfatter forsøger at færdiggøre manuskriptet og ikke mindst sikre sig at få sit navn på filmen.

”Mank, det er Orson Welles. Det er på tide, at vi snakker sammen!”

Sådan lyder det i traileren fra Orson Welles, der spilles af Tom Burke. På rollelisten er også Amanda Seyfried og Lily Collins.

David Fincher har øjensynligt gjort alt for at lave filmen så troværdig som muligt. Den er i sort-hvid og minder på mange måder om en film fra 30’erne.

Det er da også en historie, som er Finchers hjerte nær. instruktørens nu afdøde far Jack Fincher skrev manuskriptet i 2003, så filmen har været længe undervejs.

Mank får premiere 19. november i danske biografer og kommer på Netflix den 4. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko