08. okt. 2020

Marco Effekten

Foto | Nordisk Film

Ulrich Thomsen bevæger sig ind i en mørk verden af korruption og magtmisbrug i rollen som den forbitrede kriminalkommissær Carl Mørck.

Af Nicki Bruun

Ulrich Thomsen tørner for første gang ud som den forbitrede kriminalkommissær Carl Mørck i den næste Afdeling Q-film Marco Effekten.

Han overtog sidste år rollen fra Nikolaj Lie Kaas, der i fire film har gjort figuren til en af de mest populære hos det danske publikum.

Nu er den første korte trailer til Marco Effekten kommet, og den er fuld af action med smadrede ruder, håndgemæng pistolskud og en krop, der falder fra en høj bygning.

Vi er stadig i det samme mørke og dystre univers, som de forrige film byggede op.

Men man skal lige vænne sig til, at Mørcks makker Assad nu spilles af Zaki Youssef i stedet for Fares Fares, mens rollen som assistenten Rose er gået til Bodil-vinderen Sofie Torp fra Ser du månen, Daniel.

Trekløveret bliver i traileren rullet ind i en sag om korruption og magtmisbrug, mens en udenlandsk dreng flygter fra myndighederne. Det ligner endnu en opklaring, hvor det menneskelige blander sig med det storpolitiske.

Denne gang står Martin Zandvliet, hvis krigsdrama Under sandet blev Oscar-nomineret i 2017, bag kameraet som instruktør.

Han har store sko at fylde ud, da Christoffer Boes Journal 64 blev en kæmpe succes i danske biografer. Zandvliet stod senest bag den knapt så godt anmeldte amerikansk/japanske Netflix-film The Outsider, så forhåbentlig vil det hjælpe ham at vende hjem.

Marco Effekten får premiere i danske biografer den 4. februar.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko