27. okt. 2020

The Midnight Sky

Foto | Netflix

George Clooney spiller ensom videnskabsmand med stort fuldskæg i postapokalyptisk Netflix-film, der ligner et deprimerende julehit.

Af Nicki Bruun

Det er måske betegnede for det herrens år 2020, at Netflix’ julefilm er et postapokalyptisk drama om en global katastrofe.

Der er i hvert fald øjensynligt småt med feelgood-stemning i traileren til The Midnight Sky.

Med stort fuldskæg spiller George Clooney den ensomme videnskabsmand Augustine, som fra sin station i Arktis prøver at komme i kontakt med en udsending i rummet. De skal nemlig ikke komme tilbage til Jorden, der er blevet ramt af en mystisk katastrofe.

Clooney instruerer også filmen, der bygger på Lily Brooks-Daltons anmelderroste roman Good Morning, Midnight og har manuskript af Mark L. Smith, som stod for historien i overlevelsesdramaet The Revenant.

Der er mindelser om populære rumfilm som Interstellar, The Martian og Gravity i traileren, der blander flotte billeder og højstemt musik. George Clooney kom som astronaut på afveje i rummet over for Sandra Bullock i Gravity.

I The Midnight Sky holder han sig dog øjensynligt på landjorden og lader et stjernespækket cast af skuespillere om at komme i problemer ude i den store intethed. Felicity Jones, David Oyelowo og Kyle Chandler spiller nogle af astronauterne, som prøver at vende hjem til den planet, der uden deres vidende ikke er passende til beboelse længere.

The Midnight Sky får premiere på Netflix den 23. december og kan opleves i danske biografer fra 10. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko