04. mar. 2020

Never Rarely Sometimes Always

Foto | Hélène Louvart

Se traileren til det storroste abortdrama, der vandt andenpræmien på Berlin-festivalen, men endnu ikke står til at få dansk biografpremiere.

Af Nicki Bruun

Ekkos udsendte på den nyligt afsluttede Berlinale havde en klar favorit på festivalen: Never Rarely Sometimes Always.

”Teenagelivet kogt ned til 72 timer,” skrev Casper Hindse om den gribende film, der måtte nøjes med andenpræmien, en Sølvbjørn fra juryen.

Men dramaet om to unge kvinder, der tager fra hjemstaten Pennsylvania til New York, så den ene kan få en abort, har også fået kritikere i resten af verden op af stolen.

”Det her er filmen, som folk vil snakke om resten af året,” skriver anmelderen fra den afdøde kritikerlegende Roger Eberts hjemmeside.

I den korte trailer for filmen, som får en smal biografdistribution i USA her i marts, får man et glimt af hvorfor.

Her møder vi de unge kvinder Autumn og hendes kusine Skylar, der spilles af henholdsvis Sidney Flanigan og Talia Ryder. I gråmelerede hverdagsbilleder og til tonerne af Sharon Van Ettens popsang Seventeen tager de rundt i vidt forskellige miljøer og møder mennesker.

Instruktøren Eliza Hittman er ikke særligt kendt herhjemme, men hendes anden spillefilm Beach Rats – om unge mennesker, der fordriver dagen med tilfældig sex – blev vist på Cph Pix i 2017.

Hun har også instrueret afsnit af HBO-serien High Maintenance og Netflix-serien 13 Reasons Why.

Inden prissejren i Berlin fik Never Rarely Sometimes Always i januar verdenspremiere på Sundance-festivalen, hvor den også vandt en pris. Det vides i skrivende stund ikke, om den får premiere i danske biografer, men lad os krydse fingre!

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko