10. mar. 2022

Obi-Wan Kenobi

Foto | Disney+

Ewan McGregor er tilbage i rollen som jedien i miniserie, som genforener Star Wars-universet og Oscar-vindende komponist.

Af Aske Nielsen

”Krigen er slut … og vi tabte.”

Jedierne i Star Wars-universet har det med at isolere sig selv efter nederlag. Lige indtil kraftens balance begynder at tippe mod den lyse side.

Sådan møder vi også Obi-Wan Kenobi. Demoraliseret efter jediernes fald i slutningen af Star Wars episode iii: Sith-fyrsternes hævn. Han venter, og på afstand holder han øje med en ung Luke Skywalker.

Men så nemt skal det selvfølgelig ikke være. Darth Vader har nemlig sendt inkvisitorer ud for at jage overlevende jedier.

I traileren fortæller storinkvisitoren (Rupert Friend) om nøglen til at fange en jedi. Hemmeligheden ligger i deres naturlige trang til at hjælpe.

Der er lagt op til en kamp mellem det gode, som forsøger at skjule sig, og det onde, der prøver at tvinge det gode frem i lyset.

Obi-Wan Kenobi er en miniserie på seks afsnit fra Disney+. Ewan McGregor er tilbage i rollen som Obi-Wan, og han får selskab af Hayden Christensen, der efter kritikken af sin præstation som Anakin Skywalker i prequel-trilogien har holdt sig langt væk fra Star Wars.

Nu er han tilbage i den ikoniske rolle som Darth Vader.

Traileren genbruger den episke Duel of the Fates-musik fra Obi-Wans kamp mod Darth Maul i Star Wars: Episode I – Den usynlige fjende, og fans an glæde sig over, at komponisten John Williams igen står bag musikken.

Den femdobbelte Oscar-vinder har skrevet musikken til alle Star Wars-filmene. Med sine kompositioner har han tilført serien et opera-element. Den rap-inspirerede musik fra The Mandalorian bliver derfor nok erstattet af et mere klassisk og romantisk soundtrack.

Traileren opnår en interessant visuel kontrast ved at sidestille den velkendte ørkenplanet Tatoine med den nye Blade Runner-inspirerede planet Daiyu. Manden bag de flotte billeder er koreanske Chung-hoon Chung, som har fotograferet mesterværker som Oldboy og The Handmaiden.

Serien har premiere på Disney+ den 27. maj 2022.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko