17. maj 2022

Resten af livet

Foto | Zentropa

Instruktøren bag det overraskende hit Onkel er tilbage med en ny film, der med rørende historie om tab viser nuancerne i det sjældent skildrede Sønderjylland.

Af Nicki Bruun

Frelle Petersen skabte et overraskende hit med det stille, sønderjyske drama Onkel fra 2019.

Filmen solgte 45.000 billetter i danske biografer – flot for en film uden stjerner og med så lille et budget – og blev hædret med gode anmeldelser og festivalpriser i udlandet.

Nu er instruktøren klar med opfølgeren Resten af livet. Den fortæller en historie om andre skæbner, men er den anden film i en planlagt trilogi om livet i det sjældent skildrede Sønderjylland.

Filmens trailer udspiller sig både i håndboldhallen og til ringridning. Men mellem de arketypiske aktiviteter finder man en øjensynligt følelsesmæssigt nuanceret fortælling om en familie, der kæmper efter et ungt medlems pludselige død.

I afdæmpede scener følger filmen ægteparret Egon og Maren, som mister deres voksne søn. Sammen med datteren Line forsøger de at finde tilbage til en hverdag.

”Filmen handler om, hvordan livet med ét slag kan blive forandret for altid. Og om hvordan dette ikke kun påvirker det enkelte familiemedlem, men også selve familierelationen,” siger Frelle Petersen i en pressemeddelelse.

Instruktøren bruger mange af de samme skuespillere, som brød igennem i Onkel. For eksempel spiller stjerneskuddet Jette Søndergaard igen en hovedrolle.

Resten af livet får premiere den 7. juli som del af programmet i Biografklub Danmark, der oftest er garant for et stort billetsalg.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko