20. okt. 2020

Retfærdighedens ryttere

Foto | Anders Overgaard

Vold og komik går hånd i hånd, når maskingeværsalver og syrlige stikpiller fyger i ny film af manden bag Blinkende lygter.

Af Nicki Bruun

Lige nu fejrer Thomas Vinterbergs Druk store triumfer i danske biografer, og meget snart er en anden af dansk films mest populære instruktører klar med sin nye film, der også har Mads Mikkelsen i hovedrollen. 

Anders Thomas Jensen har skabt nogle af de mest elskede replikudvekslinger i nyere tid i sorthumoristiske perler som Blinkende lygter, De grønne slagtere og Adams æbler

Nu er han klar med Retfærdighedens ryttere, som ud fra den første rigtige trailer at dømme foregår i et lignende univers som de andre film, hvor vold og komik går hånd i hånd. 

Det starter med en togeksplosion, og undervejs bliver der uddelt adskillige håndmadder og affyret ikke så få maskingeværsalver. Men samtidig er der også morsom dialog med et politisk ukorrekt glimt i øjet. For eksempel når Lars Brygmann i rollen som computerekspert kalder en teenagepige ”en lille, tyk spegepølse”. 

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som soldaten Markus, der rejser hjem for at tage sig af sin datter (Andrea Heick Gadeberg), da hendes mor dør i en togulykke. 

Men så dukker en mand spillet af Nikolaj Lie Kaas op med sine to medhjælpere – gestaltet af Lars Brygmann og Nicolas Bro. De hævder, at ulykken var et planlagt attentat. 

Filmen skulle oprindelig have haft premiere lige før jul, men den er blevet rykket en måned frem, da den næste James Bond-film og en række andre udenlandske blockbusters er udskudt på grund af coronakrisen. 

Retfærdighedens ryttere får premiere den 19. november.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko