22. juni 2021

Skyggen i mit øje

Foto | SF Studios

Ole Bornedal vælger børnenes perspektiv i sin intense filmatisering af en af de mest dramatiske tragedier i dansk historie under Anden Verdenskrig.

Af Nicki Bruun

Anden Verdenskrig er en evig kilde til historier for både danske og internationale filmskabere.

Med Skyggen i mit øje har Ole Bornedal filmatiseret en af de mest dramatiske tragedier i dansk historie. Filmen handler om bombningen af Den Franske Skole i København.

Skolen kom i skudlinjen, da de allierede styrker omkring krigens afslutning kastede bomber over Gestapos danske hovedkvarter.

Og der er både intensitet og action i den første korte teasertrailer til filmen, hvor bombeflyene suser gennem København, mens særligt børn og unge mennesker flygter for livet.

”Det er en film, som jeg fra start af ønskede skulle foregå i børnehøjde. Ikke handle om modstandsfolk eller nazister, men fokusere på de skrøbeligste ofre i en krig, nemlig børnene,” siger Ole Bornedal.

Instruktøren har udvalgt et trekløver af børn – Bertram Bisgaard, Ella Nilsson og Ester Birch – til at spille hovedrollerne, hvis øjne katastrofen bliver set igennem.

På rollelisten er også den danske verdensstjerne Alex Høeg Andersen – kendt for tv-serien Vikings – sammen med blandt andre Danica Curcic og Fanny Bornedal, som er datter af instruktøren.

Skyggen i mit øje har premiere i danske biografer den 28. oktober.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko