06. maj 2022

Smuk

Foto | SF Studios

En række af dansk films største skuespiltalenter medvirker i ungdomsdrama, der med skildring af unges grænseløse adfærd føles skræmmende aktuel.

Af Nicki Bruun

Man kunne næsten få den tanke, at distributøren SF Studios har fremrykket udsendelsen af traileren til det danske ungdomsdrama Smuk.

Den er nemlig perfekt timet med TV 2-dokumentaren Herlufsholms hemmeligheder, der afslører vold og overgreb på den berømte kostskole.

Filmen foregår på det fiktive Rosenholm Gymnasium, hvor de nye elever i 1.g bliver udsat for en række grænseoverskridende ritualer. På den måde får seks unge drenge og piger udfordret deres grænser.

Instruktør Tilde Harkamp har senest stået bag afsnit af TV 2-serierne Sygeplejeskolen og Hvide Sande, men hun nød i 2019 stor succes i biograferne med komedien Jagtsæson.

Manuskriptet til Smuk er skrevet af dramatikeren Line Mørkeby, der har skrevet nogle slagkraftige replikker til de unge medvirkende.

”Det er din kvindelige ret at få noget pik!” siger veninden Selma (Karoline Hamm) til hovedpersonen Frida, som er mindre glad for ungersvendes tilnærmelser. Kærlighedsforviklinger kommer mellem de to veninder, så et barskt socialt spil begynder.

Filmen har en stribe af Danmarks største talenter på rollelisten. I hovedrollen som Frida ses Andrea Heick Gadeberg, der sidste år vandt en Robert for sin hovedrolle i Retfærdighedens ryttere.

Hun spiller over for blandt andre Albert Rudbeck Lindhardt – som også medvirker i Anders Thomas Jensens sorthumoristiske komedie – og Sylvester Byder, der er aktuel i De forbandede år 2.

Smuk får premiere i danske biografer den 29. september.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko