27. aug. 2021

Spencer

Foto | Frédéric Batier

Amerikanske Kristen Stewart indkapsler britiske Diana i en følelsesladet film om det royale drama, da prinsessen besluttede at forlade det engelske kongehus.

Af Nicki Bruun

At det britiske kongehus har interesse for folk over hele verden, er den populære Netflix-serie The Crown et levende bevis på.

Prinsesse Diana ville i år være blevet 60, men hun døde som bekendt på tragisk vis i 1997, da hendes chauffør kørte galt i Paris på flugt fra paparazzi-fotografer.

Det vakte undren blandt mange, da det blev annonceret, at amerikanske Kristen Stewart skulle spille den engelske prinsesse i Pablo Larrains Spencer.

Men nu er der kommet den første korte trailer til filmen, hvor skuespilleren i både accent og udseende øjensynligt rammer Dianas mimik ganske godt.

Til tonerne af en sakral udgave af Lou Reeds smukke Perfect Day ser man forberedelserne til en storstilet julefest anno 1991 på dronningens slot Sandringham.

Men samtidig træffer Diana den skæbnesvangre beslutning at lade sig skille fra kronprins Charles. Det er småt med dialog i traileren, men gennem lange blikke får man indtrykket af et drama om store følelser.

Filmen hedder Spencer, fordi det var Dianas borgerlige efternavn, som hun gav afkald på for at lade sig indrulle i den kongelige familie. Og det lader til at den dygtige manuskriptforfatter Steven Knight, der er manden bag succeser som Peaky Blinders og Cronenbergs Eastern Promises, lykkes med at komme ind i det menneskelige drama, som ellers er søbet ind i tabloid sensationsjournalistik.

Spencer får verdenspremiere den 3. september på Venedig-festivalen og kan opleves i danske biografer fra den 25. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko