16. apr. 2021

The Underground Railroad

Foto | Amazon Studios

Oscar-vinderen Barry Jenkins er langt om længe klar med sin stort anlagte og billedskønne tv-serie om en slave på flugt i fortidens USA.

Af Nicki Bruun

Oscar-vinderen bag det følsomme drama Moonlight, Barry Jenkins, har i fire år arbejdet på et passionsprojekt: tv-serien The Underground Railroad om slavetidens USA.

Nu er serien langt om længe klar til at møde publikum, og derfor har streamingtjenesten Amazon udgivet den første lange trailer.

”Der er ikke andet her end lidelse,” siger en af de sorte personer, som har det mere end almindeligt hårdt som slave for hvide herremænd. Lige så barsk som historien er, lige så billedskønt er den fortalt ud fra traileren at dømme.

I centrum står den unge kvinde Cora Randall, spillet af debutanten Thuso Mbedu. Hun flygter fra sin plantage i sydstaten Georgia og opdager titlens underjordiske vej, hvor en gruppe mennesker arbejder for at få slaver i sikkerhed.

Men hun bliver jagtet af dusørjægeren Ridgeway (Joel Edgerton), som er ekstra opsat, fordi Coras mor er den eneste, der nogensinde er sluppet fra ham.

Tv-serien er baseret på et forlæg af den Pulitzer-prisvindende forfatter Colson Whitehead. Barry Jenkins har selv instrueret samtlige ti afsnit af miniserien, der tegner til at blive en af årets store serieoplevelser.

The Underground Railroad får premiere på Amazon Prime den 14. maj.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko