Anmeldelser

49 - 60 ud af 3739
festivalanmeldelse
24. jan. 2023 | 09:49

Twice Colonized

Debutanten Lin Alluna fører publikum tæt på den fyrige aktivist Aaju Peter, der bruger smerten fra et liv mærket af kolonialisme som brændstof til at kæmpe for oprindelige folks rettigheder.

Biografanmeldelse
01. juni 2022 | 18:29

Esthers orkester

Musikeren Annika Aakjær spiller sin første store filmrolle, men får ikke lov til at fylde meget i godmodigt dansk kærlighedsdrama.

Biografanmeldelse
10. juni 2022 | 07:33

Verdens værste menneske

Joachim Trier har skabt en drøm af en afslutning på Oslo-trilogien, der vil stå tilbage som et signalement af vor tid og er et hovedværk i nordisk kultur.

Biografanmeldelse
30. juli 2022 | 18:17

En boghandel i Paris

Ettore Scolas sidste filmværk er en romantisk fabel om et møde på tværs af sociale og kulturelle forskelle, men replikkerne er fraser forklædt som filosofi.

Biografanmeldelse
04. dec. 2022 | 14:05

Hvid støj

Noah Baumbach’ filmatisering af Don DeLillos roman spidder 80’ernes angst for katastrofer og et informationssamfund under bombardement af nye medier.

Serieanmeldelse
24. jan. 2017 | 22:50

Fauda

Med fuld fart, masser af dramatik og en god portion autenticitet er den israelske serie Fauda blevet et hit i både hjemlandet og Palæstina.

Biografanmeldelse
16. sep. 2022 | 09:56

Triangle of Sadness

Ruben Östlunds grænseoverskridende Guldpalmevinder er blændende original samfundssatire af en filmisk antropolog på toppen af sin karriere.

Biografanmeldelse
11. jan. 2023 | 14:27

M3GAN

Et horror-ikon fødes med godt gammeldags håndværk i gyserfilm, hvor en robot med kunstig intelligens vil gøre alt for at beskytte sin ejer og sit eget liv.

Biografanmeldelse
27. nov. 2022 | 08:44

Den perfekte chef

Javier Bardem er fænomenal som magnetisk manipulator i spansk arbejdspladssatire, der viser, hvordan livet flasker sig for de rige og magtfulde.

kortfilmanmeldelse
22. jan. 2023 | 12:29

Super8 – af­gangs­film årgang #10

Jysk filmuddannelse kan bryste sig af elever, der uden at blinke skildrer dystre virkeligheder i besnærende afgangsfilm.

Tv-anmeldelse
05. mar. 2015 | 20:22

Babylon

Danny Boyles satiriske politiserie er ved at kløjs i sine ambitioner, men med Londons overvågningsapparat som kamerahold kan den udvikle sig til noget interessant.

Biografanmeldelse
26. juni 2021 | 17:18

Sæson

Der er en dragende gådefuldhed over John Skoogs sublime billedværk, der suger os ind i det skånske sommerlandskab med polske arbejdere og funklende maskiner.

© Filmmagasinet Ekko