Anmeldelser

For tag: oscar
1 - 12 ud af 22
Biografanmeldelse
02. juni 2021 | 06:53

The Father

Med grufuld realisme skaber Oscar-vindende demensdrama dyb medfølelse for alle dem, hvis liv rives itu af hjernens stille fordærv.

Biografanmeldelse
22. maj 2021 | 15:40

Memories of Murder

Parasite-instruktørens atten år gamle krimi om sydkoreansk politis forsøg på at opklare en seriemordergåde hører til blandt genrens mest raffinerede mesterværker.

kortfilmanmeldelse
14. apr. 2021 | 17:39

The Letter Room

Selv om Elvira Linds Oscar-nominerede kortfilm har en spillefilm i maven, leverer den danske instruktør og Oscar Isaac en tryllebindende skildring af ensomhed.

Streaminganmeldelse
13. apr. 2021 | 13:11

Hvad jeg lærte af en blæks­p­rut­te

Oscar-nomineret undervandsdokumentar om forholdet mellem en mand og en blæksprutte gør spøjs historie til en smuk fortælling om naturlig kærlighed.

Streaminganmeldelse
12. apr. 2021 | 18:42

Col­lect­ive

En af de største Oscar-konkurrenter til Druk er en rystende branddokumentar, der holder én fast i en skruestik, skriver Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm i sin første filmanmeldelse.

Streaminganmeldelse
12. apr. 2021 | 16:48

Nomadland

Årets store Oscar-favorit borer sig ind i hjertekulen med en poetisk og barsk hyldest til kampgejsten på bunden af det amerikanske samfund.

Biografanmeldelse
09. sep. 2020 | 10:07

Til Sama

Uafrystelig dokumentar om krigens rædsel i Syrien er hjerteskærende personlig og et historisk dokument for eftertiden.

Prisuddelingsanmeldelse
12. feb. 2020 | 10:51

Oscar-​ud­de­lin­gen 2020

Det tog en enkelt nat for Oscar-showet at starte en ny æra for filmkunsten, men trods stærke musikalske indslag var fraværet af en vært mærkbart.

Biografanmeldelse
15. jan. 2020 | 15:59

Jojo Rabbit

Kontroversiel nazikomedie sprudler af fortælleglæde, smukt håndværk og morsomt skuespil af Hollywood-stjerner og unge stortalenter.

Tv-anmeldelse
09. mar. 2019 | 13:49

Free Solo

Oscar-vindende dokumentar om bjergbestigning uden sikkerhedsnet giver et adrenalinbrusende indblik i en fascinerende livsmentalitet.

Biografanmeldelse
17. feb. 2019 | 15:23

Green Book

Modsætninger mødes i klog dramakomedie, der udstiller racismen i USA og lader Viggo Mortensen brillere i en sjældent morsom rolle.

Biografanmeldelse
12. feb. 2019 | 23:36

RBG

Oscar-nomineret dokumentar prædiker for koret med et ensidigt portræt af en betagende højesteretsdommer, der havde fortjent en bedre film.

© Filmmagasinet Ekko