Biografanmeldelse
03. nov. 2021 | 10:47

The Boy Behind the Door

Foto | Julián Estrada
Panikken lyser ud af øjnene på Bobby (Lonnie Chavis, tv.), da han og vennen Kevin (Ezra Dewey) bliver kidnappet og må kæmpe for livet.

To drenge gennemlever et mareridt i intens katten efter musen-gyser, hvor ægte venskab er vejen ud af mørket.

Af Astrid Maan Thomsen

Selv kræsne fans af gysergenren vil få et blodpumpende kick, når The Boy Behind the Door udfolder sig i al sin stille rædsel.

Som publikum hepper man entusiastisk på skurkens død. Filmens ondskab består ikke af overnaturlige væsner eller blodtørstige monstre. Den viser sig gennem det mest ubarmhjertige og grusomme monster, der omringer os alle.

Mennesket selv.

Bobby og Kevin er to drenge og bedste venner. I det strålende solskin leger de sammen, indtil Kevin løber efter deres bold og ikke vender tilbage. Da Bobby går ud for at lede efter ham, overfaldes han af samme person, som tog Kevin.

Drengene vågner op i et låst bagagerum.

Kevin bliver slæbt indenfor i et afsidesliggende hus, og Bobby formår at slippe fri. Desorienteret og forvirret hører han sin vens skrig og beslutter at hjælpe ham i stedet for at løbe væk.

I det mørke og store hus leder Bobby nu efter Kevin og forsøger at befri ham fra lænker og overgreb. Imens må han sikre sig, at de onde mennesker ikke også finder ham.

De to instruktører og manuskriptforfattere bag The Boy Behind the Door,David Charbonier og Justin Powell,er selv bedste venner. De har endda fundet to unge skuespillere, som ligner de voksne mænd til forveksling.

Man kan tydeligt mærke, at de har skabt filmen for at vise vigtigheden af venskab. Her bliver det et redningsmiddel til at overvinde ondskab.

Det kunne have været en hjertevarm historie, men de to instruktører giver intens nerve med en ufatteligt dyster og minimalistisk stil.

Der er klare henvisninger til klassikeren The Shining, men også til nyere gyserfilm som Don’t Breathe og Inside i brugen af en enkel kulisse til størstedelen af handlingen.

Samtidig svæver det uhyggelige emne om salg og køb af børn ubarmhjertigt over de to drenge igennem hele filmen. Endda med en lille raceproblematik kilet ind.

Filmen lader handlingen ske primært gennem Bobbys øjne. Hans kløgtighed og angst skinner ud af trettenårige Lonnie Chavis, der som vild baggrundshistorie selv har oplevet et kidnapningsforsøg.

Den unge skuespiller er kendt fra tv-serien This Is Us, og han forstår virkelig at lukke andre ind i sin karakters følelsesliv. Bobby bevæger sig som en ninja gennem huset og formår at berolige sin bedste ven, mens panikken altid kun er en scene væk.

Vi mærker frygten lige så tydeligt som drengene, og under hele filmen føles det som at være indespærret sammen med dem.

Men The Boy Behind the Door er ikke uden svagheder, og nogle gange virker tingene til at ske en smule for nemt. En oversvømmelse af blod tørres væk på et halvt minut, og en politibetjent dør på en så irriterende forudsigelig måde, at spændingen går fløjten.

Også slutningen er nem at regne ud, men undervejs er der rigeligt at blive draget af. De enkle chokeffekter rammer hårdt, og Bobbys kamp i huset er lige så original som realistisk.

Trailer: The Boy Behind the Door

Kommentarer

Titel:
The Boy Behind the Door

Land:
USA

År:
2020

Instruktør:
David Charbonier, Justin Powell

Manuskript:
David Charbonier, Justin Powell

Medvirkende:
Lonnie Chavis, Ezra Dewey, Kristin Bauer van Straten, Micah Hauptman, Scott Michael Foster

Spilletid:
88 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for børn over 15 år

Premiere:
4. november

© Filmmagasinet Ekko