Anmeldelser / Biografanmeldelse

1 - 12 ud af 1914
Biografanmeldelse
10. sep. 2021 | 15:22

Margrete den Første

Dramaet om mystiske hændelser ved hoffet i 1400-tallet med Trine Dyrholm som handlekraftig dronning er en imponerende bedrift i dansk filmhistorie.

Biografanmeldelse
05. sep. 2021 | 01:46

Dune

Denis Villeneuve har omsat Frank Herberts intrigante eventyr til en imposant og berusende film, som dog blot er en forret til hovedretten.

Biografanmeldelse
16. sep. 2021 | 00:55

De ting, vi siger, og de ting, vi gør

Fransk utroskabskomedie er lækker som en smørbagt croissant, men fortællingen om vævende romantikere glemmer det usagtes mystik.

Biografanmeldelse
31. juli 2021 | 11:35

Pagten

Birthe Neumann er Karen Blixen, og for Bille August er den ufatteligt smukke, erotiske og nuancerede film en triumf, der samler hele hans karriere.

Biografanmeldelse
02. sep. 2021 | 11:02

After We Fell

Tredje film i After-serien er et makværk om to hæmningsløst egoistiske mennesker. Det er lige så ophidsende som at få kaffe og kage hos farmor.

Biografanmeldelse
24. aug. 2021 | 21:49

Respect

Aretha Franklin finder sin egen stemme og stil gennem et opgør med sin tyranniske far i sober biopic om dronningen af soul.

Biografanmeldelse
24. aug. 2021 | 23:03

Pinocchio

Instruktøren Matteo Garrone skruer op for uhyggen og fremmaner en kynisme, der gør fortællingen om Pinocchio voksen. Man kan næsten sige, at filmen tager os ved næsen. 

Biografanmeldelse
06. sep. 2021 | 15:14

Miss Osaka

Dansk film med fascinerende Victoria Carmen Sonne som selskabskvinde i Japan kan med indtagende mystik få David Lynch til at smile.

Biografanmeldelse
31. aug. 2021 | 17:46

Chungking Express

De bedste af Wong Kar-wais film besidder en urkraft af vemod og ugengældt kærlighed, og ingen af dem gør det mere rent end Chungking Express.

Biografanmeldelse
08. sep. 2021 | 10:01

Undine

En af Tysklands fremmeste instruktører, Christian Petzold, tager springet helt ind i mytologien med historien om en havfrue, der indgår en fatal kærlighedskontrakt.

Biografanmeldelse
28. aug. 2021 | 20:42

Quo Vadis, Aida?

Oscar-nomineret drama skildrer benhårdt småborgerlige nabostridigheder, en udbredt machokultur og FN’s grelle inkompetence, der fører til massakren i Srebrenica.

Biografanmeldelse
09. sep. 2021 | 14:46

Malignant

Bloddryppende galskab fra den moderne gysermester James Wan er skamløst underholdende, men indimellem også for idiotisk.

© Filmmagasinet Ekko