Serieanmeldelse
02. juni 2021 | 18:05

Klovn – sæson 8

Foto | Per Arnesen
De er efterhånden nogle gamle gutter, men der er dømt ungdommelig drengerøv, når Casper (Casper Christensen) og Frank (Frank Hvam) skal hjælpe vennen Michael Carøe ud af en kattepine.

Casper Christensen mestrer springet til instruktør af otte nye afsnit, hvor han og Frank Hvam med grænsesøgende komik nægter at tilpasse sig virkeligheden.

Af Nicki Bruun

Klovn har mange fans, men det tåkrummende komedie-univers hænger sikkert en del langt ud af halsen efterhånden.

Det kan man sådan set godt forstå.

Der er ikke sket de store revolutioner, siden Casper Christensen og Frank Hvam i 2005 havde debut på serien, hvor de gør sig morsomme på egne og andres bekostning.

I ottende sæson er Frank stadig øretæveindbydende påståelig, og Casper er en uforbederlig egoist.

”Hvad er det næste? En spåkone eller clairvoyant?” lyder Franks reaktion, da hans læge i første afsnit sender ham til en akupunktør med hælspore.

Den slags alternativ behandling synes Frank er noget kineser-hokuspokus. Det er, som om de to bagmænd vil demonstrere, at deres grænsesøgende humorverden ikke ligger under for virkelighedens tidsånd med fokus på inklusion.

Det kan man beklage sig over, men hvis man ellers har sine privilegier på det tørre, er det befriende med et sted, hvor tiden har stået stille, og politisk korrekthed er en by i Rusland.

De to afsnit fra den nye sæson, som er blevet stillet til rådighed for anmeldere før premieren på TV 2 Play, er hverken fødte klassikere eller falder helt igennem.

Akupunktøren kommer selvfølgelig til at spille en rolle senere i afsnittet, når Casper og Frank efter en vild bytur bliver nødt til at betale en ung influencer for ikke at lægge belastende billeder af deres ven Michael Carøe på internettet.

Det er en fryd at se Casper dirigere trioens håbløse løgn over for konerne som den dukkemester, han ser sig selv som. Og så er det som så mange gange før morsomt, at mændene trods broderskabseder smider hinanden under bussen ved først givne lejlighed.

Den nye sæson kommer med undertitlen Vore bedste år og er efter sigende makkerparrets forsøgsvise eksperiment udi at lukke serieuniverset med maner.

Casper Christensen og Frank Hvam leverede en fornem afslutning med den veloplagte film Klovn the Final, som triumferede ved at droppe de stort anlagte eventyr og lade meget af handlingen udspille sig i et enkelt hus.

Men den stort annoncerede slutning viste sig at være en pr-gimmick. Man må til gengæld give de to bagmænd, at de tydeligvis stadig har det umådeligt sjovt, når de udtænker den næste skøre idé og realiserer dem med et hold af dygtige skuespillere og kendte gæstestjerner.

Og som vanlig passer det mindre vingefang godt til serien, hvor der på en lille halv time er mulighed for at slå fortællemæssige sløjfer med elegant overlegenhed.

I andet afsnit får altid herlige Mia Lyhne plads til at udfolde introverte Mia, når hun kæmper for at finde plads i en bogklub med blandt andre Natasja Crone og Stéphanie Surrugue.

Her er det også skønt at få et gensyn med Franks nevø Bo (Marcuz Jess Petersen), der kom med på Tour de Fiss’ i den første film fra 2010. Drengen er blevet en voksen mand, som dog bruger det meste af sin tid på at ryge tjald, så Frank ansætter ham som assistent på sit og Caspers kontor.

Det får den unge fyr til at blomstre op og vise sit værd. Men stikker der noget under, når han pludselig er fuld af energi og har tjek på det hele?

Selvfølgelig gør der det, og selvfølgelig står hensynsløse Casper bag det.

Casper Christensen har bevæget sig bag kameraet for at instruere samtlige otte afsnit i den nye sæson. Det gør han naturligt nok med skarp fornemmelse for, hvordan man bedst iscenesætter løjerne.

Seriens stil er holdt i samme dokumentariske look, som Mikkel Nørgaard skabte i tre film og seks sæsoner, og som Jesper Rofelt videreførte i syvende sæson fra 2018.

Det skulle ikke undre, om Casper Christensen fremover vil forsøge sig mere som instruktør. Et af de kommende afsnit i sæsonen hedder Balling vs. Bahs, og her dyster Frank og Casper øjensynligt om, hvem der er hvem i den sammenligning.

Det skulle ikke undre, om det blev en særdeles morsom omgang.

Scene: Klovn – sæson 8

Kommentarer

Titel:
Klovn

Sæson:
8

Land:
Danmark

År:
2021

Serieskaber:
Frank Hvam, Casper Christensen

Medvirkende:
Frank Hvam, Casper Christensen, Mia Lyhne, Camilla Lehmann, Michael Carøe

Spilletid:
Otte afsnit af cirka 30 minutter

Anmeldelse:
To afsnit

Premiere:
6. juni på TV 2 Play

© Filmmagasinet Ekko