Nyhed
22. mar. 2021 | 12:54

Ekstra Bladet lukker Nationen

Foto | Jakob Boserup
De nye chefer på Ekstra Bladet, konstitueret chefredaktør Pernille Holbøll og chefredaktør Kristoffer Eriksen, er begyndt at tegne en ny linje for avisen.

Det notoriske debatunivers er ifølge avisens nye chefredaktører fuld af racisme og sexisme, som der fremover ikke skal være plads til i kommentarsporet.

Af Nicki Bruun

For nylig meldte Poul Madsen sin afgang som ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet.

På vejen ud fik han lov til at bringe nyheden om, at avisen var færdig med de voldsomt kritiserede massageannoncer, som indtil nu har fyldt de bageste sider.

Samtidig fyrede han en bredside af mod debatforummet Nationen, hvor Ekstra Bladets læsere kan kommentere på nyhederne. Poul Madsen kaldte brugerne ”en flok irriterende røvhuller, som i perioder bare sidder og sviner alt og alle til”.

Nu har hans arvtagere – konstitueret chefredaktør Pernille Holbøll og chefredaktør Kristoffer Eriksen – truffet deres første store beslutning. De har lukket det notoriske kommentarspor på hjemmesiden.

”Kommentarsporet har udviklet sig uhensigtsmæssigt, og jeg mener, det er uansvarligt af os ikke at tage konsekvensen,” siger Pernille Holbøll til sin egen avis.

”Det handler både om sexisme, racisme, chikane og meget andet, og det har udviklet sig til fuldstændigt vanvittige og uberettigede kommentarer uden nogen som helst substans eller relevans. Det er totalt uacceptabelt.”

Demokratisk service
Beslutningen har primært ført til glade reaktioner blandt kendte, som på sociale medier har luftet begejstring over, at Nationen, som vi kender den, er færdig.

”Det er så fantastisk, at det endelig sker. Det er næsten, som da Berlinmuren faldt,” siger reality-stjernen Janni Ree til Ekstra Bladet.

Avisen giver stadig læsere mulighed for at oprette sig som bruger på debatforummet Opinionen, hvor man kan deltage i debatten, hvis man opgiver sit fulde navn. Det er dog kun tilknyttet artikler i Opinionens univers.

På Ekko har vi et kommentarfelt under alle artikler. Men det er kun muligt at skrive med en Facebook- eller Disqus-konto.

”Vi accepterer ikke anonyme læserskribenter, og vi sletter kommentarer, der strider imod vores reglement – for eksempel krænkende og useriøse udtalelser,” siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

”Det kræver tid og kræfter af redaktionen, men også på Ekko har vi kunnet konstatere, at det er nødvendigt, hvis man vil give læserne muligheden for at kommentere direkte. Og det er jo en god og demokratisk service, så længe den ikke bliver misbrugt.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko