trailer
19. juli 2015 | 19:48

Kan ny Klovn-film overgå den gamle?

Foto | Mark Fellman
Casper Christensen og Frank Hvam slår sig løs i Los Angeles i Klovn Forever, hvor de får følgeskab af en Grand Daniois.

Traileren til Klovn Forever løfter en flig af sløret for, hvad vi kan vente os, når Casper og Frank indtager biograferne til september.

Af Claus Christensen

Kan Casper og Frank overgå sig selv i pinligheder?

Det spørgsmål stiller mange fans for tiden, ligesom de gjorde i 2010 op til premieren på Klovn: The Movie, der skulle løfte tv-serie-succesen over i biograferne.

Med en perlehalskæde af sæd til svigermor og en kikset provinstrekant med fingeren i rumpetten var svaret dengang et rungende ja.

Nu har Casper Christensen og Frank Hvam løftet en flig af sløret for, hvad vi kan vente os, når det elskede makkerpar indtager biograferne 24. september med Klovn Forever.

”De har voldtaget naturen. De har ydmyget børn. De har prioriteret ad helvede til. De har taget bagdøren. Og de har hånet de sødeste svigermødre. Nu vil de gøre alting godt igen,” siger den gravalvorlige fortællerstemme, mens vi får et potpourri af de pinligste øjeblikke fra den første spillefilm.

”De vil vise Danmark fra sin bedste side. Det lykkes … bare ikke,” fortsætter stemmen, og så får vi i lyntempo glimt af den kommende film, der byder på masser af frivole optrin og en hel del bare numser.

Franks ædlere dele i klemme
Vi ser Frank ankomme til Caspers residens i Los Angeles, hvor kompagnonen har bosat sig for at realisere drømme om en karriere i filmens mekka – men måske især om kvinder og fester ad libitum.

Frank vil genetablere venskabet efter at være blevet efterladt i Danmark med babysvømning og en svigerfamilie, der har invaderet huset (og stadig ikke kan tilgive ham for perlehalskæden).

Og så går det ellers over stok og sten.

I traileren må makkerparret uden bukser flygte fra et erotisk møde med to sorte kvinder og en Grand Danois (!) i en slumbydel. I en anden scene vågner Frank op med sine ædlere dele viklet ind i et religiøst indianernet til stor forundring for Caspers hushjælp.

Frank viser også interesse for Caspers datter Cille (Simone Colling), mens hans kæreste, urkomiske Mia Lyhne, optræder i en scene, hvor hun har bind for øjnene. Ved en reception på Gyldendal kommer Casper og Frank i nævekamp, og undervejs kommer de åbenbart så galt af sted, at de ender på hospitalet i hver deres rullestol.

Og lur os, om ikke de mest grænseoverskridende momenter holdes tæt ind til kroppen?

Danmarks billetsælger
Klovn-konceptet spiller finurligt på de virkelige skuespilleres liv, og rent faktisk har Casper Christensen og Frank Hvam fået gang i en amerikansk karriere. De skriver således manuskriptet til The Lesbian med komikeren Sacha Baron Cohen, der slog stort igennem med Borat i 2006.

Ligesom tv-serien og den første spillefilm byder Klovn Forever på en række gæsteoptrædener af kendisser, der mere eller mindre spiller sig selv.

Det gælder skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau, der selv har gjort karriere over there, forfatteren Ib Michael, som engang lovede vor egen Lars Bukdahl øretæver, og Ulrich Møller-Jørgensen, der er kendt som Mads Mikkelsens kontroversielle manager.

Traileren er veloplagt og lover mere af det samme, men det er umuligt at sige, om Casper og Frank kan toppe sig selv. Til gengæld tør vi godt spå, at instruktøren Mikkel Nørgaard også efter premieren vil være den suverænt bedst sælgende instruktør i Danmark.

Hans første tre film – Klovn: The Movie, Kvinden i buret og Fasandræberne – har tilsammen solgt svimlende 2 millioner og 348.000 billetter.

Den første Klovn-film solgte alene 855.000 billetter, og selv om den nye film får hård konkurrence af fodboldkomedien Sommeren ’92, der har premiere 27. august og Biografklub Danmark i ryggen, forventes Klovn Forever at komme i nærheden af det salg eller måske ligefrem at overgå det.

Trailer : Klovn Forever

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko