Nyhed
17. apr. 2020 | 15:14

Nyt Ekko med stjerneskud og true crime

Foto | Anders Overgaard
Håret er anderledes, end da Amanda Collin slog igennem med En frygtelig kvinde. Der er også sket store forandringer for skuespilleren, som er på vej mod et internationalt gennembrud.

Amanda Collin fortæller om sin stjernefærd med Ridley Scott. True crime-genren kulegraves i stort tema, mens Carsten Jensen hylder sin filmhelt, Arnold Schwarzenegger.

Af Claus Christensen og Nicki Bruun

Sprængfyldt med spændende læsestof kommer nyt nummer af Filmmagasinet Ekko på gaden lørdag. Abonnenter kan dog allerede nu læse bladet digitalt via vores app.

Forsiden prydes af Amanda Collin, der fik et gennembrud med En frygtelig kvinde. Hun frygter at blive kaldt en diva, men ikke har noget problem med at spille frygtelige kvinder.

Det gør hun igen i den danske film Undtagelsen, men hun er også på vej til international stjernestatus med Raised by Wolves. Serien er instrueret af selveste Ridley Scott (Blade Runner), som skuespilleren fløj til London for at møde.

”Det var overvældende, helt vildt overvældende. Jeg skulle møde Ridley for første gang og til en kostumeprøve med ham siddende i rummet. Mit starstruck-level var oppe på 100,” fortæller Amanda Collin.

Dybets hemmeligheder
Nummerets tema er mere aktuelt end nogensinde: true crime.

I disse dage streamer hele verden i stor stil den vanvittige Tiger King, men er det i orden, at serier og film glubsk kaster sig over mørkets gerninger?

Netflix-dokumentaren Into the Deep om ubådsmorderen Peter Madsen har mødt modstand – fra flere af de medvirkende. René Fredensborg er gået på jagt efter sandheden om, hvorfor ingen – fra kunstnere over kendisser til kultfølgere – så psykopaten, før det var for sent. Og stiller spørgsmålet, om det ikke er bedre at tage ved lære end at fortrænge.

I det fyldige tema ser vi på genrens litterære ophav og filmiske højdepunkter, mens instruktørkollega kalder Tobias Lindholms kommende TV 2-serie Efterforskningen om mordet på Kim Wall for gravrøveri.

Manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig tager læserne med i maskinrummet til DR-serien Scandinavian Star. Folkene bag The Jinx gør status over succesen, der har ført til en retssag mod hovedpersonen.

Og så taler søsteren til den terrordræbte filminstruktør Finn Nørgaard for første gang ud om oplevelsen ved først at se sin brors død i nyhederne og siden som filmdrama i Ole Christian Madsens Krudttønden.

Smugkig på Babylon Berlin
Det nye nummer bringer som vanligt interviews med aktuelle stjerner.

Hugh Grant var sikker på, at Susanne Bier hadede ham, men kalder hende genial efter optagelserne af den kommende HBO-serie The Undoing.

Sofie Gråbøl, der også medvirker i Biers nye serie, afslører sit forhold til film – fra barndommens kommunistiske propagandafilm og forelskelse i Luke Skywalker over yndlingsfilmen til den type dramaer, hun elsker at hade.

Vor reporter i Hollywood møder 26-årige Saoirse Ronan, der med Little Women allerede har opnået fire Oscar-nomineringer. ”I må lære at sige mit navn,” lyder det klare budskab fra skuespilleren.

Vi anmelder den nye sæson af Babylon Berlin og sætter serien i historisk perspektiv med skildringen af den tyske mellemkrigstids kådhed og kaos.

Som forfest til Thomas Vinterbergs Druk foretager vi en slingretur i filmhistorien set gennem bunden på en flaske. For selv om alkoholikere oftest er kedsommeligt selskab, fascinerer de på film.

I to artikler sætter vi fokus på kvindernes forhold i filmbranchen.

Flere presser på for midlertidige kønskvoter, fordi der trods debatten ikke for alvor er kommet flere film instrueret af kvinder. Og tre unge filmskabere beretter om oplevelser med stigmatisering og gør op med en gammeldags filmbranche.

Eksilets ulidelige lethed
#85 byder naturligvis også på tanker og refleksioner over den usædvanlige tid, vi lever i.

Strandet i det caribiske øhav funderer Jørgen Leth over sit nye, filmiske testamente, mens dramatikeren Jokum Rohde skriver om eksilets ulidelige lethed via film, bøger og musik.

Forfatteren Carsten Jensen hylder i sorgen over et personligt tab sin store filmhelt, Arnold Schwarzenegger. Og DR-værten Clement Kjersgaard har brugt tiden på at genbesøge byen, der ikke er et sted, men en følelse: Twin Peaks, som har 30 års jubilæum.

Som vanligt indeholder magasinet Danmarks største anmeldelsessektion. Her kan du læse inspirerende anmeldelser af serier som Curb Your Enthusiasm og Star Trek: Picard, men også være på forkant med alle de film, der kan ses, når biograferne åbner igen.

Kommentarer

Ekko #85

Amanda Collin og tema om true crime i Ekkos nye nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem halv pris på tolv kvalitetsfilm eller én gratis biografbillet.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko