Nyhed
12. dec. 2014 | 14:46

Shortlist-film til Sundance

Foto | Jakob Maqe
Jakob Maqes Tupilaq er blevet opdaget af selveste Sundace Film Festival og slutter sig dermed til to andre danske film, dokumentarerne The Visit og Pervert Park.

Den animerede kortfilm Tupilaq, der har ligget på Ekko Shortlist siden april, er nu udtaget til Sundance Filmfestival, som starter 22. januar.

Af Morten Scriver Andersen

Der er vind i sejlene for dansk animationsfilm for tiden.

Forleden kom det frem, at Odense Internationale Filmfestivals animationspris, Børge Ring Prisen, automatisk giver adgang til at få sin film vurderet af Oscar-akademiet.

Samtidig har den store, uafhængige amerikanske festival, Sundance Filmfestival, været et smut i det danske animationsland.

Kortfilmen Tupilaq, der kan ses på All Time Shortlist, bliver vist under festivalens Animated Short Films-program.

Dermed tilslutter den sig to andre danske film, der allerede er blevet annonceret på Sundance: Michael Madsens dokumentarfilm The Visit og den dansk-svenske Pervert Park, som er lavet af Frida og Lasse Barkfors.

Tupilaq er både skrevet, animeret og instrueret af den unge Jakob Maqe, der er uddannet ved The Animation Workshop i 2007.

Den handler om en fordrukken mand, der mellem knejsende højhuse og osende biler betragter byens mylder, mens han mindes den storslåede grønlandske natur, han stammer fra.

Jakob Maqe er selv fra Grønland, men er vokset op i Aalborg.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko