Nyhed
04. jan. 2018 | 16:09

TV 2-producer bliver dramachef hos DR

Foto | Michael Langhoff
Der er både alder og en god del erfaring mindre hos den nye dramachef for DR, Christian Rank, end det var tilfældet for hans forgængere.

Midt i en krisetid med store udfordringer vælger Danmarks Radio overraskende 39-årige Christian Rank fra konkurrenten som afløser for Piv Bernth.

Af Nicki Bruun

Det spredte snak om krisetider i Danmarks Radio, da Piv Bernth sidste år meddelte, at hun forlod stillingen som dramachef til fordel for det private produktionsselskab Apple Tree.

Tilmed ville hun tage fire ledende medarbejdere fra dramaafdelingen med sig.

Det har dog samtidig sat gang i en foryngelsesproces. 61-årige Piv Bernths afløser som dramachef bliver den 39-årige TV 2-producer Christian Rank, skriver DR i en pressemeddelelse.

Han er uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2005 og har siden 2013 været executive producer hos TV 2, hvor han har været med til at lave serier som Rita, Norskov og Den som dræber.

Det er et overraskende valg, da Christian Rank trods en længere karriere med fokus på tv-serier ikke har så imponerende et cv som forgængerne på posten havde og dermed må betragtes som et mere usikkert kort.

Nye muligheder
”Jeg har stor respekt for DR Dramas hidtidige succeser, og jeg er samtidig meget bevidst om, at det er nødvendigt at tænke i nye muligheder og løsninger, for at DR fortsat kan levere markante og relevante fortællinger til et bredt publikum,” udtaler Christian Rank i pressemeddelelsen.

Han har kendskab til DR, idet han fra 2010 til 2014 var ansat i DR Fiktion, hvor han co-producerede serierne Arvingerne og Lykke.

”Mit første fokus bliver at få skabt en ny stærk organisation i DR Drama, der skal deltage i udviklingen og produktionen af DR’s fremtidige dramaserier.”

Danmark Radio har siden det internationale gennembrud med Rejseholdet i 2002 været førende producent af tv-serier på verdensplan.

Under dramachef Ingolf Gabold, der styrede tøjlerne fra 1999 til 2012, vandt DR adskillige priser for serier som Nikolaj og Julie og Ørnen.

Paniske beslutninger
Men nu befinder DR sig i en opbrudstid. Man er ved at afslutte en af tidens mest populære serier, Broen, med fjerde og sidste sæson, mens konkurrencen fra streamingtjenesterne kun bliver større.

Internt har der været problemer, som senest kom til udtryk med kulturdirektør Tine Smedegaard Andersens panikbeslutning om at droppe radio-julekalenderen Jul i republikken af frygt for at støde højrefløjen.

Desuden er fremtiden uvis for licensgiganten. DR står foran et nyt filmforlig, hvor både Venstre og Dansk Folkeparti har foreslået at lave store nedskæringer i pengepuljen til Statsradiofonien.

Det kan have haft indflydelse på lysten til at søge stillingen som dramachef. Alligevel lyder der optimistiske toner fra Tine Smedegaard Andersen i pressemeddelelsen.

Anerkendelse i udlandet
”De danske dramaserier har gennem de seneste mange år været i stand til at samle befolkningen om store historier om os selv og den tid, vi lever i, og jeg glæder mig til, at Christian Rank skal bygge videre på succesen, men også videreudvikle DR’s stærke danske fiktionstilbud til en ny tid,” udtaler Tine Smedegaard Andersen og fortsætter:

”Han repræsenterer nye kræfter, som både vil sætte en ny retning for DR Drama og vil kunne videreføre, hvad DR Drama er god til og har høstet så stor anerkendelse for både i Danmark og i udlandet.”

Kommende serier fra Danmarks Radio i 2018 tæller Liberty, baseret på Jakob Ejersbos romantrilogi, og anden sæson af Adam Prices religionsserie Herrens veje.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko