08. dec. 2021

Lille Allan

Foto | Nordisk Film

Rum-entusiastisk animationsfilm baseret på populært bogforlæg og instrueret af et af dansk films største talenter er klar til at underholde i vinterferien.

Af Nicki Bruun

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig mødte et rumvæsen, som kalder sig Obama og påstår at være fra Silkeborg?

Titelpersonen i Lille Allan – den menneskelige antenne beslutter sig for at hjælpe det grønne og kvindelige rumvæsen, der faktisk hedder Maiken, med at komme hjem.

Lille Allans forældre er blevet skilt, og i sin jagt på venner i det nye hjem støder han på rumvæsnet, men også både hjælpsomme og ondskabsfulde ufo-entusiaster.

Traileren giver med toner af Fyr & Flammes titelsang en forsmag på filmens medrivende univers.

Lille Allan – den menneskelige antenne bygger på et bogforlæg af Line Knutzon og Peter Frödin. Sidstnævnte er en af filmens stemmeskuespillere, som også tæller Jesper Christensen og Sofie Torp, der sad i juryen ved det nyligt afholdte Ekko Shortlist Awards 2021.

Også forsidestjernen fra det aktuelle Ekko #89, Bodil Jørgensen, og Anders W. Berthelsen medvirker med deres stemmer i filmen, hvis hovedperson får stemme af Louis Næss-Schmidt, som stod bag Aske i Ternet Ninja 2.

Amalie Næsby Fick er kvinden bag en af de mest populære film nogensinde på Ekko Shortlist. Hendes afgangsfilm fra animationslinjen på Den Danske Filmskole, Ztriwer, er en vildt underholdende musical om zebraen Zøren, der danser rundt på savannen.

Ztriwer ligger på en imponerende femteplads ud af de næsten 1300 film på Ekko Shortlist.

Instruktøren var også med til at lave den forrygende animationsfilm Den utrolige historie om den kæmpestore pære og stod senest bag live action-serien Sex.

Lille Allan – den menneskelige antenne får dansk biografpremiere den 3. februar.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko