Anmeldelser

1 - 12 ud af 3045
Cph:Dox 2021
18. apr. 2021 | 21:43

The Banality of Grief

Med et filmisk kærlighedsbrev til sin afdøde kone har Jon Bang Carlsen skabt et rørende værk, der giver livsindsigt i små glimt.

Cph:Dox 2021
17. apr. 2021 | 11:53

Seyran Ateş: Sex, Re­volu­tion and Islam

Medrivende dokumentar om feministisk imam, der er en af verdens mest politibeskyttede kvinder, gør op med det stereotype billede af muslimer.

Cph:Dox 2021
16. apr. 2021 | 17:46

Min bror, mit hjem

Dokumentar om to afghanske brødres genforening i Danmark rammer lige i hjertet ved at fokusere mere på det menneskelige end politiske.

Serieanmeldelse
14. apr. 2021 | 19:25

Worn Stories

Menneskers forhold til tøj er til tider sygeligt, men Netflix-serie har hverken det store at sige om tøjet eller menneskene, som har det på.

kortfilmanmeldelse
14. apr. 2021 | 17:39

The Letter Room

Selv om Elvira Linds Oscar-nominerede kortfilm har en spillefilm i maven, leverer den danske instruktør og Oscar Isaac en tryllebindende skildring af ensomhed.

Serieanmeldelse
14. apr. 2021 | 14:12

Værelse 2806: Anklagen

Fransk dokumentarserie om magtfuld politikers ustraffede overgreb viser, at der trods #MeToo stadig er et opgør at tage med uvidenheden.

Serieanmeldelse
14. apr. 2021 | 05:53

Mare of Easttown

Krimiserie trækker på klichéer, men Kate Winslet er alligevel dragende som hærget politiefterforsker med problemer på hjemmefronten i en lilleby fyldt med hemmeligheder.

Serieanmeldelse
13. apr. 2021 | 21:21

Welcome to Utmark

Kim Fupz Aakeson og Dagur Káris nordiske Twin Peaks-western rammer plet med begsort galgenhumor og skaber forventninger til en anden sæson med mere fortælling.

Serieanmeldelse
13. apr. 2021 | 18:38

Paradise Hotel – sæson 17

Som en forargelig højskole for underklassens børn rummer den uendelige reality-serie en almen sandhed om ungdommen.

Streaminganmeldelse
13. apr. 2021 | 13:11

Hvad jeg lærte af en blæks­p­rut­te

Oscar-nomineret undervandsdokumentar om forholdet mellem en mand og en blæksprutte gør spøjs historie til en smuk fortælling om naturlig kærlighed.

Streaminganmeldelse
12. apr. 2021 | 18:42

Col­lect­ive

En af de største Oscar-konkurrenter til Druk er en rystende branddokumentar, der holder én fast i en skruestik, skriver Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm i sin første filmanmeldelse.

Streaminganmeldelse
12. apr. 2021 | 16:48

Nomadland

Årets store Oscar-favorit borer sig ind i hjertekulen med en poetisk og barsk hyldest til kampgejsten på bunden af det amerikanske samfund.

© Filmmagasinet Ekko