Anmeldelser

For tag: dokumentar
1 - 12 ud af 98
Biografanmeldelse
21. jan. 2022 | 11:00

The Lost Leonardo

Andreas Koefoed afklæder kunstverdenens charlataner i vildt forførende og thriller-nervepirrende dokumentar om et forsvundet Leonardo da Vinci-maleri.

Biografanmeldelse
28. jan. 2022 | 02:35

The Alpinist

Fascinerende dokumentar om canadisk bjergbestiger, der uden sikkerhedsnet oplever den ultimative frihed i en gudesmuk, men dødsensfarlig natur.

Biografanmeldelse
24. jan. 2022 | 11:54

The Princess

Med en blanding af fascination, skam og en stigende fornemmelse af at blive kvalt giver banebrydende dokumentar en helt ny forståelse for den jagede Prinsesse Diana.

Biografanmeldelse
24. jan. 2022 | 14:11

A House Made of Splinters

Dansk dokumentar giver et råt og medfølende indblik i børnehjemsbørns hårde skæbne i Østukraine, men bevarer håbet.

festivalanmeldelse
25. jan. 2022 | 15:35

The Territory

Amazonas-indianere forsvarer deres territorium i danskproduceret dokumentar, der med stor effekt overlader kameraet til de indfødte.

Biografanmeldelse
01. nov. 2021 | 14:26

Trøf­fel­jæ­ger­ne fra Piemonte

Smuk og sjov dokumentar dykker charmerende ned i den astronomiske verden af italienske trøfler.

Streaminganmeldelse
08. aug. 2021 | 08:43

Road­run­ner: A Film About Anthony Bourdain

Dokumentar forsøger at afdække mysteriet om den afdøde stjernekok Anthony Bourdain, der var så elskeligt og frustrerende sammensat, at man aldrig rigtigt blev mæt.

Tv-anmeldelse
14. jan. 2022 | 14:23

Pia

Pia Kjærsgaard fremstilles ofte som et monster, men i Katrine W. Kjærs formidable portræt bliver hun et menneske.

Biografanmeldelse
18. sep. 2021 | 10:27

Kandis for livet

Portrættet af Johnny Hansen rummer så mange temaer af almenmenneskelig interesse, at selv folk langt fra ikonets målgruppe vil blive grebet.

Streaminganmeldelse
04. jan. 2022 | 17:04

The Velvet Un­der­ground

Todd Haynes har skabt noget nær det optimale portræt af den legendariske New York-gruppe, der banede vejen for rock som kunst.

Streaminganmeldelse
13. apr. 2021 | 13:11

Hvad jeg lærte af en blæks­p­rut­te

Oscar-nomineret undervandsdokumentar om forholdet mellem en mand og en blæksprutte gør spøjs historie til en smuk fortælling om naturlig kærlighed.

Cph:Dox 2021
19. apr. 2021 | 17:43

Children of the Enemy

Dokumentar om en svensk bedstefars kamp for at få sine børnebørn hjem fra Syrien er en tiltrængt menneskeliggørelse af et af tidens varmeste politiske stridspunkter.

© Filmmagasinet Ekko